Ga naar de inhoud
Home » We mogen weer!

We mogen weer!

Eindelijk mogen de muzikanten van onze K.H. De Volksvreugd Proven opnieuw repeteren! Tijdens de opeenvolgende golven van de epidemie die de hele samenleving verlamden wisselden periodes van wel of niet repeteren voortdurend af. Gelukkig kon in september nog een druk bijgewoond aperitiefconcert in open lucht gespeeld worden. In december moest het geplande concert met kerstmarkt afgelast worden omdat er wél opgetreden mocht worden, maar niet gerepeteerd… Zaterdag laatst beten de leden van het trommelkorps de spits af: de eerste repetitie had plaats met de beschikbare muzikanten en binnen de geldende maatregelen. Ze werden onmiddellijk nagevolgd door het Provens Jeugdorkest op zondagmorgen en vanaf deze week neemt ook de harmonie haar wekelijkse repetitie op woensdagavond terug op.

De repetities gaan in een rechte lijn naar het Jubileumconcert van zaterdag 9 april. De Volksvreugd is nl. 100 geworden in het voorbije jaar 2021! Reeds 100 jaar opeenvolgend brengt amateurmuziek jong en minder jong samen tot een hechte, bijna familiale groep. Reeds 100 jaar genieten Provenaars en mensen van buiten Proven van de muzikale prestaties van onze muzikanten in concerten en straatoptredens. De prachtige naam ‘De Volksvreugd’ behoudt zijn dubbele betekenis: vreugde van het musicerende volk en vreugde voor het luisterend volk. Het Jubileumconcert is een eerste stap in de voor 2021 geplande viering. Er volgen zeker nog andere activiteiten van deze kwieke honderdjarige. En zeg nu zelf: wat doet 1 jaartje vertraging op het bestaan van een hele eeuw? De muzikale knaldrang is alvast aanwezig bij De Volksvreugd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *