nieuws 2018-03-17T18:12:52+00:00

‘Movienight’ is het nieuwste project van de Koninklijke Harmonie ‘De Volksvreugd’ Proven. Op zaterdag 7 april 2018 palmt het Provens Jeugdorkest als eerste met de jongste muzikanten het podium in. Ze demonstreren er waartoe ze reeds op jonge leeftijd in staat zijn. Samenspel, discipline en doorzetting brengen hen tot een fris muzikaal geheel. Dirigent Pieter Meersseman leidt hen doorheen het muzikaal universum.
Matthias Peperstraete brengt daarna het trommelkorps in stelling. De trommelaars zorgen voor extra uitstraling bij straatoptredens: ze marcheren voorop en geven de cadans aan. Maar ook op het podium kunnen ze hun mannetje staan. Wervelende ritmes wisselen elkaar af en brengen het publiek in vervoering. Tijdens dit filmconcert voert het trommelkorps samen met de harmonie enkele stukken uit. En de opvolging is verzekerd: onlangs startten een tiental nieuwe kandidaten de opleiding van trommelaar.
Het harmonieorkest neemt u daarna mee in de wereld van de film. Titels als ‘Kung Fu Panda’, ‘The Notebook’, ‘Highlights from Frozen’ en ‘Iron Man 3’ roepen ongetwijfeld reeds beelden bij je op. En dat is wat dirigent Lorenzo Tuytens met z’n muzikanten van plan is: de filmmuziek zó brengen dat je jezelf in de film waant. ‘The Lone Ranger’, ‘The Last of the Mohicans’, ‘The Mask of Zorro’ en ‘Under the Sea’ zijn nog enkele titels die de filmliefhebber zullen aanspreken. Komt daarbij dat de harmonie bij een aantal werken aangevuld wordt door een kinderkoor. Dat kinderkoor wordt gevormd door leerlingen van de Poperingse kunstacademie en van enkele basisscholen. Voeg daarbij een originele presentatie in bioscoopstijl en een professionele belichting en het plaatje is compleet!
Deze muzikale trip in de filmwereld maak je mee in zaal OLVI (ingang Boeschepestraat 14) te Poperinge op zaterdag 7 april. De deuren openen om 18u.30 en het concert start om 19u.
Tickets kosten in voorverkoop 10 euro (kinderen < 12: 5 euro) bij alle muzikanten of via tickets@volksvreugd.be . Aan de deur betaal je 12 euro.