nieuws 2017-11-13T14:14:15+00:00

Muzikale fijnproeverij

Christmas (of course!). In die dagen vóór Kerstmis nodigt de Koninklijke Harmonie De Volksvreugd Proven je uit om te komen genieten van een gevarieerd muzikaal programma en een gezellige kerstmarkt. Dirigent Lorenzo Tuytens grasduinde in verschillende genres en stelde voor het harmonieorkest een playlist samen die zowel ‘Peer Gynt’ van Edvard Grieg als ‘Deep Purple’ en ‘Star Trek’ bevat. Ook ‘Cry of the Falcon’, ‘Sir Duke’ en ‘ Puttin’ on the Ritz’ passeren de revue. Het trommelkorps roffelt er duchtig op los onder de leiding van Matthias Peperstraete in marsen als ‘The Chairman’ en ‘Standard of Saint George’. Feestklanken weerklinken in ‘Christmas Medley’ en ‘Tritch Tratch’ en brengen iedereen meteen in de eindejaarssfeer. Muziek om duimen en vingers van af te likken waarvan het openingsstuk om 18u. wordt ingezet!

Vernieuwde locatie

OC De Croone kreeg in de voorbije weken een grondige facelift. Na inspraak van alle gebruikers werden o.a. de inkom en de keuken door de technische stadsdiensten volledig heringericht. Als bezoeker kom je via een helder sas meteen in de zaal terecht. Voor dit concert plaatst de muziekmaatschappij er een ruim podium en voorziet ze in sfeerrijke aankleding. Het belooft een déjà vu in een vernieuwde omgeving te worden.

Feest voor de smaakpapillen

Het pleintje bij De Croone wordt ingericht tot een kerstmarktje dat geurt naar allerlei lekkers: warme wafels, braadworsten en croque monsieurs. Zelfs verse soep, warme chocomelk en geestrijke dranken zoals Hasseltse koffie en jenevertjes of een lekker kerstbiertje van La Chouffe zijn te verkrijgen. Je kunt er gezellig nakletsen en genieten van al het lekkers. De ideale aanloop naar de echte feestdagen zonder de bijhorende stress! Een harmonieus festijn.

Deze sfeervolle ontmoeting met muziek, versnaperingen en dranken heeft plaats op zaterdag 23 december 2017 om 18u. in en nabij OC De Croone, Provenplein te Proven. Kaarten in voorverkoop kosten slechts 6 euro, aan de deur 9 euro. Kinderen jonger dan 12 betalen 3 euro. Kaarten te verkrijgen via alle muzikanten of tickets@volksvreugd.be.

Jakkedoe speelt Vlamo wedstrijd

Ons Jakkedoe Kinderorkest nam gisteren deel aan de Vlamo evaluatieconcerten en behaalden een 1e prijs in derde afdeling!
Graag citeren we volgende woorden van de juri:
“Een prachtig kinderorkest met een enorm potentieel. Iedereen zat gedisciplineerd en met de juiste focus op het podium. De getuigenissen door de muzikantjes tussenin maakten het programma compleet. Het Jakkedoe Kinderorkest is een voorbeeld van een kinderorkest waarbij pedagogisch alles perfect in mekaar zit!”