nieuws 2018-09-15T10:42:58+00:00

Marieke Rabaey groeide op in de Westhoek, meer bepaald in Roesbrugge. Ze liep school in Poperinge en volgde reeds in het secundair kunstonderwijs. Van thuis uit kreeg ze de muzikale microbe te pakken: vader Rik is muziekpedagoog in De Lovie, een centrum voor mensen met een verstandelijke of andere beperking, waar hij o.a. het huisorkest Il Sogno leidt. Daarnaast is hij ook dirigent en bezieler van het West-Vlaams Accordeonorkest.

Zelf studeerde Marieke aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze piano als instrument koos. Met dit masterdiploma op zak leert ze jonge en minder jonge leerlingen het bespelen van de witte en zwarte toetsen en muziektheorie in de muziekacademies van Poperinge en Roeselare. Daarnaast deed ze ook al wat dirigeer ervaring op bij het West-Vlaams Accordeonorkest. Marieke werkte al mee aan diverse projecten; zoals Soundtrack 14-18, musical Cinderella, trio musette,… Ze stond al op veel podia in binnen-en buitenland, als soliste en in kamermuziekbezetting.

Deze creatieve en gedreven jongedame is sinds september 2018 de dirigente van het Provens Jeugdorkest. Haar muzikale en pedagogische kwaliteiten kan ze daar ten volle benutten om de jongste muzikanten van De Volksvreugd het plezier en de voldoening van het samen musiceren en spelen in de ruime zin van het woord te laten beleven.